Klik op de uitlegvideo's hieronder of scroll door naar de veelgestelde vragen.Als je al een upgrade naar een betaald pakket hebt aangeschaft, maar het toernooi helaas niet (op de geplande datum) door kan gaan, dan kan je eenvoudig de datum wijzigen. Dit is altijd zonder extra kosten. Wij sluiten ieder toernooi na afloop handmatig af, waarbij wij controleren of het toernooi ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Een toernooi dat dus niet heeft door kunnen gaan, blijft gewoon toegankelijk. We restitueren de aankoop dus niet, maar je kunt de upgrade wel op een later moment gebruiken. Vragen? Stuur dan een mail naar info@tournify.nl.
Algemeen
Met Tournify kan je een sport of e-sport toernooien ondersteunen. Als organisator kan je gemakkelijk teams beheren, een toernooi-indeling maken, het wedstrijdschema plannen en vervolgens de uitslagen invullen. Deelnemers kunnen alles volgen via een publieke website die jij kunt aanmaken. Je kunt Tournify gebruiken voor bijna alle soorten sport of e-sport en of je nou werkt met teams of individuele spelers. Niet zeker of jouw sport ondersteunt wordt? Maak een gratis toernooi aan, of stuur ons een mailtje.
Ja, als je een toernooi organiseert moet je een account aanmaken. Op die manier kunnen we het toernooi opslaan en alleen voor jou toegangkelijk maken. We vragen bij het aanmaken van een account alleen om je e-mailadres en je kunt zelf een wachtwoord kiezen. Deelnemers aan het toernooi kunnen zonder een account het toernooi volgen.
Daar zit geen limiet aan. Je kunt dus je inloggegevens delen met een mede-organisator en tegelijkertijd aan het zelfde toernooi werken. Maar je kunt ook met meerdere accounts aan hetzelfde toernooi werken door deze toe te voegen via Deelnemers > Beheerders. Als hoofdbeheerder stel je de rechten in. Zo kan je bijvoorbeeld één account voor de scheidsrechters maken, waarmee ze alleen uitslagen kunnen invullen.
Ja, je hebt internet en een moderne browser nodig. Dan kan je Tournify op elk apparaat (pc, laptop, tablet, mobiel) gebruiken. Tournify werkt het beste op Google Chrome. Gelukkig hebben de meeste verenigingen goede WiFi, of kan je de 4G verbinding van je telefoon gebruiken.
Nee, die is er (nog) niet! De Tournify web app en de publieke website kan je via je browser openen en zijn helemaal geschikt voor je mobiel. Tip: je kunt de website wel op je homescreen plaatsen door deze stappen voor iOS of Android te volgen.
Heel graag zelfs! We vinden het leuk om te weten welke nieuwe ontwikkelingen je graag aan Tournify wilt zien. Daarom hebben we een speciale pagina gemaakt voor nieuwe ideeën, die vind je hier. Je kunt ook stemmen en reageren op ideeën die andere gebruikers hebben aangedragen.


Betaling
Dit kan gemakkelijk online. Maak een toernooi aan en klik op de knop 'Upgrade' rechtsbovenin. Je kunt online betalen of het pakket op factuur afnemen. Bij online betaling kan je gebruikmaken van iDeal en Creditcard of de Belgische betaalmethodes Bancontact, KBC/CBC-Betaalknop en Belfius Pay Button. Na de aanschaf ontvang je de bevestiging met factuur direct via de mail, als aankoopbewijs. Als je kiest om via een factuur te betalen, dan ontvang je een factuur via de mail die je binnen 14 dagen dient te voldoen.
Een aanschaf is geldig voor één toernooi en wordt direct geactiveerd. Na afloop van het toernooi vervalt de upgrade en dien je een nieuw toernooi aan te schaffen als je nogmaals van alle functionaliteit van Tournify gebruik wilt maken. Je toernooi blijft wel inzichtelijk.
Natuurlijk kan dat! Als je meer deelnemers of teams hebt dan je had verwacht kan je altijd nog upgraden. Je betaalt dan alleen het verschil in prijs tussen de pakketten. Mail ons in dat geval even op info@tournify.nl.
Zeker! Organiseer je jaarlijks zo'n tien of meer toernooien? Dan is een abonnement waarschijnlijk voordeliger. Neem even contact op met Abel Menkveld via een mail naar abel@tournify.nl of bel +31 (0)20 211 71 09 voor meer informatie.


Indeling
Je begint met het toevoegen van een poule, bracket (knock-out) of losse wedstrijd in de eerste fase van je toernooi. Je kunt daarna extra poules/brackets/wedstrijden toevoegen of een nieuwe fase toevoegen. Vervolgens kan je de lege plekken opvullen door teams te selecteren, of je te baseren op prestaties in een eerdere fase. Voorbeeld: je maakt in de eerste fase vier poules van elk vier teams aan en de fase noem je 'Groepsfase'. Je klikt op de lege plekken in de poules om deze op te vullen met de teams die je eerder hebt toegevoegd. Vervolgens maak je een nieuwe fase aan, de 'Knock-outfase' waarin je een bracket toevoegt met 8 teams. Je vult de lege plekken in op basis van de prestaties in de groepsfase en kiest ervoor om alle nummers één en twee uit de poules door te laten gaan.
Dan kan je een aantal dingen doen. Je kunt ervoor kiezen om de 'beste nummers twee' door te laten gaan. Dan wordt op basis van het aantal behaalde punten (en bij gelijke stand het doelsaldo) bepaald wie van de nummers twee het beste is. Je kunt deze optie instellen door bij het kiezen van het team op de 'wissel' pijltjes te klikken. In plaats van '2e poule A' zie je dan bijvoorbeeld 'Beste nummer 2 groepsfase'. Je kunt ook (een) team(s) een 'bye' geven, dan is een team automatisch door naar de tweede ronde van de bracket.


Resultaten
De stand in een poule wordt standaard als volgt bepaald:
1. Aantal behaalde punten
2. Doelsaldo (aantal gescoorde doelpunten min het aantal tegendoelpunten)
3. Aantal gescoorde doelpunten
4. Onderling resultaat
5. Loting

Je kunt er ook voor kiezen om eerst het onderling resultaat te laten gelden. Op de pagina Algemeen bij je toernooi vind je onderaan een uitklapmenu met 'puntentelling in poules'. Daar kan je dat instellen.
Je vult dan eerst deze gelijke stand in. Omdat er natuurlijk altijd een winnaar moet zijn, vraagt de app of je vervolgens de winnaar wilt aanvinken.
Boven bij resultaten zie je de voortgang van het toernooi. Daar kan je op de knop 'start fase' klikken. Vervolgens krijg je een overzicht van de resultaten in de voorgaande fase en de teams die worden ingevuld in de nieuwe fase. Deze kan je controlen en naar wens nog wijzigen. Vervolgens klik je op 'start'.
Publieke website en diavoorstelling
Ja dat kan! Als je een Wereldklasse of Legendarisch pakket hebt aangeschaft zie je in de instellingen van je toernooi een upload-functie. Kies bij voorkeur een PNG afbeelding met een transparante achtergrond.
Zeker, als je een Wereldklasse of Legendarisch pakket hebt aangeschaft zie je in de instellingen van je toernooi een upload-functie. Kies bij voorkeur een achtergrond die ten minste 1280 bij 720 pixels groot is.
Ja, je kunt logo's van sponsoren tonen op de publieke website en in de diavoorstelling. Ga naar Presentatie > Vormgeving om de logo's te uploaden. Om deze functie te gebruiken heb je een upgrade naar het Wereldklasse of Legendarisch pakket nodig.
Dat kan als je een Wereldklasse of Legendarisch pakket hebt aangeschaft! In de instellingen van je toernooi kan je een eigen kleur kiezen.
Dat kan met de diavoorstelling. Onderaan de publieke website van je toernooi, of in de instellingen van je toernooi, zie je een link naar de diavoorstelling. Jij kunt in de instellingen van het toernooi dia's aanmaken en zo kiezen wat je wilt opnemen in de diavoorstelling. De poules, wedstrijden en/of brackets komen dan in verschillende dia's voorbij en worden automatisch bijgewerkt als er nieuwe uitslagen binnenkomen.
Ja, dat kan. In de instelling vind je onder het kopje 'diavoorstelling' de optie om zelf dia's aan te maken. Je kunt per dia kiezen wat je erop wilt tonen en ook de tijd per dia zelf aanpassen. Allen dia's die als 'actief' staan gemarkeerd, worden getoond.
Dat kan zeker. Ga in de Sportlink beheeromgeving naar Media en voeg een nieuw fragment aan een mediaspeler toe. Zoek op "own website" en voeg de widget waarbij je "full-screen website" ziet, toe. Vervolgens voer je onder "Website" de Tournify link van de diavoorstelling in en onder "Duration" stel je in hoe lang de Tournify slides voorbij moeten komen. Zet deze bijvoorbeeld op 600 als je de slides 10 minuten achter elkaar wilt laten zien.


Teams beheren
Dat kun je zelf kiezen. Standaard voer je alleen een teamnaam in. Via het paneel 'team informatie' bovenaan het scherm kan je extra gegevens bijhouden. Zo kan je zelf een kolom toevoegen, of kiezen voor één van de standaard opties zoals een logo of land. Je kunt ook individuele spelers aan het team toevoegen. Daarna wordt het mogelijk om bijvoorbeeld doelpuntenmakers bij te houden tijdens het toernooi.
Ja, dat kan. Klik op de knop 'team toevoegen' en vervolgens voor 'meerdere teams'. Je kunt dan elk team op een aparte regel zetten.
Daar hebben we de optie 'divisies' voor. Op de teams pagina kan je die divisies aanmaken via het kaartje bovenin, en kiezen welk team bij welke divisie hoort. In de indeling kan je daarna per divisie een eigen toernooi-indeling maken.
Jazeker, dit is mogelijk. Maak eerst een publieke website van je toernooi aan. Vervolgens kan je hieraan eenvoudig een inschrijfpagina toevoegen. Je stelt zelf in hoeveel teams er mee mogen doen, welke informatie je van de teams wilt ontvangen, wat het kost om mee te doen aan het toernooi en hoe ze kunnen betalen. Je kunt ook direct online betalingen ontvangen, door onze koppeling met betaalprovider Mollie.


Schema
Begin met het toevoegen van velden en (optioneel) wedstrijddagen. Vervolgens kan je de tool 'plannen' via de rechter zijbalk gebruiken om te kiezen welke ronde van welke poules/brackets/wedstrijden je wilt plannen op welk veld. Je kunt de wedstrijden ook handmatig naar het gewenste veld slepen vanuit de 'niet gepland' lijst. Deze lijst vind je ook in de zijbalk aan de rechterkant van het scherm. Je kunt het schema altijd wijzigen door wedstrijden te verslepen. Je kunt variëren met de wedstrijdduur en de pauze tussen wedstrijden om zo tot het ideale schema te komen. Onderaan elk veld zie je ook nog een optie om een langere pauze in te lassen.
Je kunt een geplande wedstrijd uit het schema halen door deze te slepen naar de 'niet gepland' lijst rechtsboven.
Ja, als je op het pennetje naast de wedstrijd klikt kan je dit doen.
Nee, dat kan nu niet. Je stelt alleen een begintijd per veld in. Als het speelschema te lang duurt, kan je extra velden toevoegen of de wedstrijd- en pauzeduur korter maken.
Dat kan. Hoewel de publieke website natuurlijk de beste plek blijft om de deelnemers naartoe te verwijzen, kan het soms handig zijn om een print van het wedstrijdschema te hebben. Ga op de pagina Resultaten naar Exporteer > Wedstrijdschema en kies vervolgens zelf wat je wilt exporteren naar PDF.
Heb je een andere vraag? We helpen je graag. Mail naar info@tournify.nl of bel +31 (0)20 211 71 09. Je kunt je vraag ook WhatsAppen naar dit nummer.